The centuries-old base for traditional polenta
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Quantity | Unit price | Reference price |
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To 1 | €2.29 * | €4.58 * / 1000 gram |
From 2 | €2.06 * | €4.12 * / 1000 gram |
Mais ist neben Reis und Weizen das weltweit am häufigsten angebaute Getreide. Der goldgelbe Maisgrieß wird in Italien seit langem zur traditionellen Polenta verkocht. Polenta zählt besonders in den oberitalienischen Provinzen zu den wichtigsten Grundnahrungsmitteln und darf bei kaum einem Gericht als Beilage fehlen. Maisgrieß eignet sich besonders für die Zubereitung von Brei (Polenta), zum Binden von Suppen, aber auch für Knödel oder Spätzle.
100% organic corn.
AT-BIO-301
> May contain traces of gluten, lupines, nuts, sesame seeds and soy.
> Store in a cool, dry place.
Basic recipe for polenta as a side dish (serves 4): 250g corn semolina, 1 l water, 1 tsp salt. Bring the water to the boil, slowly add the salt and corn semolina while stirring continuously. Simmer over a low heat for approx. 15 minutes until thick. Spread the mass 1-2 cm thick on baking parchment and leave to cool, then cut into squares or quadrangles.
Energy in Kilojoule | 1387 kJ |
Energy in Kilocalories | 328 kcal |
Fat | 1,0 g |
of which saturated | 0,1 g |
Carbohydrates | 66 g |
of which sugars | 1,4 g |
Fibre | 9,4 g |
Protein | 9 g |
Salt | 0 g |
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